Åbent hus dag på Märkisches Museum

I dag – søndag den 21. maj 2017 – er der åbent hus på Märkisches Museum. Det betyder, at der er fri entré, og det betyder, at der er forskellige rundvisninger og introduktioner på programmet. Samtidig er der indvielse af det nye projekt (Probe)Räume.

Hvis I endnu ikke har besluttet, hvad I skal få tiden til at gå med i dag, så er det en god idé at besøge dette museum.

…jeg hører lige nu på Berliner Rundfunk at det gælder mange museer i dag, at der er åbent hus og gratis adgang med offentlige rundvisninger, ikke bare i Berlin men i hele Tyskland – og sikkert også mange steder i Europa, for det er international museumsdag i dag. Læs mere her.

På Märkisches Museum er der for tiden også en særudstilling om dagliglivet i Berlin i 1937, altså for 80 år siden. Det interessante er, at det er tiden, hvor nazismen lige så stille overtager tyskernes hverdag. Jeg synes det er et meget afgørende tema at interessere sig for. Det er netop på denne tid, hvor det bliver afgørende for tyskerne og hele verdens skæbne, at det ikke lykkedes nogle at få taget magten fra nazisterne igen i rette tid. Tag med på en af rundvisningerne, som finder sted i dag mellem kl. 14 og 18.

Selv om tiden er blevet lidt fremskredet, inden jeg fik udgivet dagens indlæg, så kan I altså godt nå at gøre brug af det.

Læs mere på hjemmesiden for Stadtmuseum Berlin her.

Se også en video om ovennævnte særudstilling fra youtube

 

Skriv et svar