Godt begyndt.. og fuldent!

Nu er Flemmings første tur til Berlin slut, og han har lyst til at afrunde den med følgende beretning:

Efter nogle gode dage i Berlin må jeg absolut sige at jeg har fået mod på mere. Jeg synes, jeg har set meget på de få dage som jeg har været der.

Jeg må så også sige, at jeg har haft en god guide, som ved hvad hun taler om, og at hun har ledt mig trygt gennem alle disse spændende ting i Berlin. Jeg må derfor sige, at det er en god idé at læse oplægget til denne tur (En begynder og en befaren i Berlin, red.) hvis du skal på din første tur til Berlin. Min foreløbig sidste dag i Berlin startede med en tur ned ad Kurfürstendamm med alle de eksklusive butikker. Efter et lille ophold på Breitscheidplatz tog vi bus nr. 100 til Alexanderplatz. På denne tur kommer man forbi forskellige seværdigheder og store bygninger, som f.eks. Zoologischer Garten, Nordische Botschaften, Siegessäule, Tiergarten, Kongreshalle og Reichstag.

Fra Alexanderplatz spadserede vi ad Unter den Linden mod Brandenburger Tor, men tog en afstikker til Friedricstrasse, hvor vi fik frokost i Dussmanns Café Ursprung. Derpå var det tid til at kigge på bøger DVDer og musik. Dusmann har nok det største udvalg inden for alle genrer, jeg har set nogensinde.

Vi fortsatte herefter vores tur ned ad Unter den Linden, og næsten nede ved Brandenburger Tor ligger en relativ ny attraktion, The Gate. Den skulle vi jo ifølge programmet ind at se. Her fortælles Berlins historie i billeder og lyd i form af et 20 minutters multimedieshow med autentiske lyd- og fotooptagelser. Flot sat op, man føler sig underholdt og godt informeret på samme tid. Det skal man gå ind og se. Man blive og se showet så mange gange man vil, og jeg vil sige, at man nok skal se den mindst tre gange.

Jeg vil også nævne, at jeg er imponeret over hvor godt den offentlige trafik fungerer i Berlin. Det er sjældent, at man venter mere end 5 minutter på den næste bus eller undergrundsbane og det er let. Man køber som redaktøren har beskrevet  f.eks. en billet for fire dage, og så går man bare ind og ud af bus, S-bahn, U-Bahn eller sporvogn. Man viser kun billet, hvis der kommer kontrol.

Vi sluttede vores sidste dag med et besøg på Potsdamer Platz, hvor vi så det imponerende Sony Center. Selvfølgelig skulle jeg også et lille smut ind og kigge i Sonys butik.

Jeg har ikke kunnet forestille mig en bedre introduktion til Berlin, og jeg er meget glad for at Kirsten inviteret mig med på denne tur.

Skriv et svar