Neue Nationalgalerie – der sker noget derinde!

I dag vil jeg bare henvise til en artikel i Tagesspiegel fra 2. juli,  hvor der fortælles om, hvad der foregår lige nu i renoveringsarebjdet på Neue Nationalgalerie.

Selvom man ikke kan se det udefra, så foregår der en hel masse. Bygningen skal føres helt tilbage til råbygningen, og det kræver en masse forberedelse.

Hver eneste granitblok skal tages op og nummereres, så de bliver placeret det samme sted igen. Og det er selvfølgelig det samme med alt andet. Det er som et puslespil med titusinde brikker, som det citeres i artiklen.

Det fortælles også, at der var forskellige fejl ved den oprindelige. bygning, og som nu skal udbedres. Fx har gulvvarmen ikke fungeret mere end de få første år, ligesom der er noget med de store glasruder, som aldrig fungerede, og hvor man nu vil til bunds i problematikken.

En ting mere, som er interessant, er at der til Tag des offenen Denksmals bliver mulighed for at komme indenfor i Neue Nationalgalerie. Tag des offenen Denkmals finder sted 10. og 11. september.

Læs Tagesspiegels artikel om renoveringen på Neue Nationalgalerie her.

Skriv et svar