Nyt om Staatsoper-saneringen

I dag fortsætter det med opera. Her kommer lidt nyt om den gennemgribende sanering af Staatsoper på Unter den Linden, som har stået på i flere år og som efter planen skal være færdig til efteråret 2017.

I Berlin er det sådan, at når der nævnes noget om, hvornår byggerier og ombygninger er færdige, så bliver der altid trukket lidt på smilebåndet og knyttet en bemærkning til i retning af ….”hvis der er nogen, der tror på det”. Det er på grund af den ny lufthavn, som har udviklet sig til en ren parodi og en meget mærkværdig sag. Den lader vi lige ligge i dag.

Staatsopers sanering er også trukket meget længere du end det var planen, og det er også blevet næsten dobbelt så dyrt. Det er der ikke noget nyt i, det har vi hørt om og læst om før.

Det nye, jeg vil dele med jer i dag, fik jeg fra Rbb Abendschau i forgårs. Abendschau har været ude at filme opsætningen af efterklangselementer, der skal sidde i loftet og sikre, at der bliver god lyd også på de bageste rækker. Det er altså en forbedring af akustiken i forhold til den oprindelige sal. Det er så vidt jeg husker også noget med, at loftet i salen er blevet løftet. I indslaget fra Abendschau fortæller Senatsbaudirektorin Regula Lüscher om efterklangselementerne.

I indslaget fra Abendschau gives der også en begrundelse for, hvorfor ombygningen har trukket ud og er blevet dyrere. Og jeg vil så bare sige, at det er ikke noget der overrasker mig. Tidsplanen blev fra begyndelsen alt for forceret og var alt for ambitiøs, og senatets forvaltning advarede imod den helt fra begyndelsen, fortæller Wolfgang Brauer, som er formand for undersøgelsesudvalget i forbindelse med ombygningen.

I indslaget kan man se, at facaden er blevet fin lyserød, som den oprindelige farve fra 1743. Det er ret flot. Se indslaget fra Abendshcau her

Det er i øvrigt muligt med egne øjne og ører at erfare, hvordan det går med saneringen af Staatsoper på Unter den Linden. Der er rundvisninger på byggepladsen jævnligt. Den næste er på søndag den 26. juni kl. 15, og så fortsætter det med flere rundvisninger sommeren over. Se mere om rundvisning på operaens byggeplads her.

Skriv et svar