Deutsche Oper de næste dage

I dag går vi en tur i operaen – og endda også en tur til ballet.

Det er så et flot program, der er resten af måneden i Deutsche Oper, at jeg lige synes jeg vil gøre opmærksom på det. Vi får tre store operakomponisters værker og en af de mest berømte balletter.

I aften den 22. juni, på lørdag den 25. juni og på tirsdag den 28. juni opføres Mozarts Bortførelsen fra Seraillet. En opera med dejlig musik og dramatisk handling, der trods alt får en lykkelig slutning …eller det skulle jeg måske ikke have fortalt? 🙂

Torsdag den 23. juni er det Richard Strauss’ Elektra, som er på programmet. Det er den også søndag den 26. juni. Her er slutningen slet ikke lykkelig, det handler om hævntørst og myrderier – græsk tragedie omsat til musik.

Som den sidste store operakomponist kommer Verdi med Rigoletto fredag den 24. og torsdag den 30. juni. Her kan jeg desværre heller ikke love en lykkelig udgang. Men musikken er skøn – det er fx herfra vi kender melodien som i folkemunde synges Jordbær med fløde på… Det er i operaen arien La Donna e mobile. Her med mesteren Pavarotti.

Så var der balletten. Det er Tornerose med musik af Tjaikovski og koreografi af Nacho Duato. På billederne på Deutsche Opers hjemmeside ser det ud til at der er meget flotte kulisser. Det er Staatsballett Berlin, der danser, og dem har jeg kun fantastiske erfaringer med. Gå ind og se den, hvis I har mulighed for det. Her kan det nok ikke skjules, at det slutter godt. Prinsen får sin prinsesse og de lever lykkeligt til deres dages ende. Det er den 29. juni. På youtube ligger også en video med Staatsballetts Tornerose – den får I her:

Se Deutsche Opers program for resten af juni måned og læs mere her.

Skriv et svar