Königliche Gartenakademie

Fra en læser har jeg fået anbefalet et besøg i Königliche Gartenakademie (Det kongelige haveakademi). Og man behøver altså ikke være kongelig, for at komme her, det er for alle.

Königliche Gartenakademie ligger i Dahlem i nærheden af Botanischer Garten, og så vidt jeg kan læse mig frem, er det en planteskole. Men en lidt mere lækker planteskole end man normalt kender dem. Der gøres meget ud af at fortælle og undervise om planterne og havedesign ud fra devisen en oplyst kunde er en bedre kunde. F.eks arrangeres kursusrækker og foredrag. Men man kan selvfølgelig også bare komme på et besøg og nyde alle indtrykkene af de flotte farver og dufte.

Oplevelserne under et besøg i Königliche Gartenakademie er selvfølgelig bestemt af årstiden. Lige nu blomstrer de engelske roser, hortensia og tyve forskellige slags lavendel. Man kan købe planter som man sædvanligt kan i en planteskole, men her udvider man temaet, så man i forbindelse med lavendel-planterne også kan købe ægte provence-sæbe og andre provence-artikler. Op til jul er der også særlige arrangementer med salg af julepynt og gaver samt inspiration til julepynt.

Læseren, som har anbefalet besøg i Königliche Gartenakademie, nævner også, at stedets café er et fantastisk sted at indtage sin morgenmad eller frokost, og det kan man jo sagtens forestille sig – blomster, dufte og fuglesang. Der er brunch buffet om søndagen og i den øvrige åbningstid kan man få almindelig cafémenu.

Dette sted må virkelig være wellness for sjælen og berlin-nyt takker for tippet. Læs mere på http://www.koenigliche-gartenakademie.de/home/

Skriv et svar