Koncert for genforeningens 25 års jubilæum

Hvis I er i Berlin omring den 3. oktober og gerne vil være med til at fejre genforeningen, kan I gøre det ved at gå til koncert i Konzerthaus. Der spiller Konzerthausorchester og Philharmonischer Chor Berlin en stor koncert på selve dagen, altså den 3. oktober kl. 20.

Musikken er en hyldest til frihedskæmperne, som stod op imod det kommunistiske diktatur og til sidst fik friheden til at sejre. Muren faldt og et år senere blev en forening af de to tysklande en realitet.

Det er ny musik, der er på programmet, komponeret af  Jan Müller-Wieland. I musikken er indarbejdet berømte digte af Goethe, Ingeborg Bachmann og Georg Trakl – digte som reciteres af en af de store tyske skuespillere, Klaus Maria Brandauer.

Der er som tidligere nævnt her ikke så mange markeringer af genforeningens 25 års jubilæum i Berlin, fordi der er tradition for, at det er i det Bundesland, hvor Forbundsrådspræsidenten har hjemme, at genforeningensdagen Tag der deutschen Einheit fejres.

Men koncerten i Konzerthaus på Gendarmenmarkt er altså en af de få markeringer i Berlin – læse mere om den på Konzerthaus’ hjemmeside.

Konzerthaus, Gendarmenmarkt. Festival of Lights 2014. Foto: Kirsten Andersen
Konzerthaus, Gendarmenmarkt. Festival of Lights 2014. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar