Keramik-Museum Berlin

Nu varer det ikke så længe inden jeg rykker til Berlin for et par måneder. I den anledning tjekker jeg lidt ud på egnede steder at besøge, når jeg får besøg af familie og venner.

En af mine gode veninder er meget interesseret i keramik og arbejder selv med denne kunstart. Så ønsket er selvfølgelig, at vi skal se noget keramik, når hun og hendes mand kommer og besøger mig i Berlin.

Der er Keramik-Museum Berlin et rigtigt godt bud, vil jeg mene. Allerede når man ser museet udefra, fryder øjet sig. Bygningen er historisk korrekt restaureret, så det ser ud, som det har gjort omkring år 1800. Billeder på museets hjemmeside viser nogle skønne idylliske baggårdsbilleder – gårde, som man skal passere for at komme til udstillingerne.

Der afholdes to skiftende udstillinger om året på Keramik-Museum Berlin.

Lige nu og indtil 26. januar 2015 vises udstillingen Mesokosmos Keramik und Ikebana med 120 forskellig krukker til ikebana, den japanske særlige form for blomsterarrangementer. Værker fra museets samling er suppleret med lån fra private. Hver weekend kan man tilmed se friske ikebana arrangementer.

Den anden udstilling, som vises indtil 5. maj 2015 er Keramische Tierplastik im 20. Jahrhundert, hvor der vises keramiske dyr i alle former og udtryk. Her er det også værker fra museets samling, der er suppleret med lån fra private.

Vær opmærksom på museets lidt specielle åbningstid: fredag, lørdag, søndag og mandag kl. 13-17.

Læse mere på Keramik-Museum Berlins hjemmeside.

Skriv gerne en kommentar