Kästner und der kleine Dienstag

Her i juledagene er der måske lidt mere tid til at sidde og se en god film.

Sådan en vil jeg gerne gøre opmærksom på i dag. Filmen Kästner und der kleine Dienstag handler om forfatteret Erich Kästner, som vil være kendt for de fleste tysk-interesserede. Den er baseret på en virkelig historie.

Filmens handling foregår i årene 1929-1945, altså i perioden, hvor Tyskland undergår en grum forandring fra den demokratiske og kunstnerisk blomstrende, men også politisk urolige Weimarer Republik til magten i landet overgår til nazisterne og den mørkeste periode i landets historie.

Det er  en rigtig god film, som beskriver perioden og Kästners liv i denne periode rigtig fint. Filmen ligger i ARD’s Mediathek til den 31. december. Der er mulighed for at sætte tyske undertekster på.

I kan læse lidt mere om filmen og om Kästner på Wikipedia her.

Og link til at streame filmen er her. Rigtig god fornøjelse!

PS Filmen gav mig også lyst til at læse bogen Kästners Berlin, som jeg engang købte, men aldrig har fået nærlæst.

2 tanker om “Kästner und der kleine Dienstag”

  1. Jeg skal gøre opmærksom på den nylige udgivelse af Kästners roman fra 1931 “I hundene”/“Fabian”. 1 udgave blev forkortet og stærkt redigeret af hans forlag. Nu foreligger den oprindelige version. Bogen brændt 1933. Kästners overværede selv bogbrændingen. Læs anmeldelsen på http://www.kulturen.nu

Skriv et svar