Den ultimative Berlin-tur v/ Historiske Rejser

Jeg har flere gange henvist til siden Historiskerejser.dk for en grundigere fortælling om Berlins Historie. I dag bliver det endnu bedre. Anders Bager Eriksen, som ejer firmaet Historiske Rejser, tilbyder nu en helt speciel tur til Berlin, hvor deltagerne vil få, tør jeg godt sige, den ultimative indførelse i Berlins historie. Her kommer en præsentation af Anders og rejsen:

Anders Bager Eriksen har firmaet Historiske Rejser, der laver rejser mange steder rundt i Europa, men Anders har et særligt forhold til Berlin. Anders begyndte som rejseleder helt tilbage i 2001, hvor Berlin dengang var hans primære destination, og som ung historiestuderende var det fantastisk at kunne kombinere den viden, det krævede at vise rundt i Berlin, med den overordnede verdenshistorie. Nogle vil nok tænke, at det specielt i Berlin heller ikke er så svært. Efter utallige rejser til Berlin har det imidlertid været meget sjældent, at Anders har arrangeret rejser dertil med Historiske Rejser. Firmaet er specielt, i kraft af at Anders planlægger rejserne fra bunden selv og samtidig er rejseleder på turene. At Anders ikke har organiseret en tur til Berlin siden jubilæet for Murens Fald i 2019 skyldes ifølge Anders, at markedet nærmest drukner i udbud til byen. Derfor har han forsøgt at ligge hovedet i blød og lave en helt anderledes rejse til byen i dagene 4.-8.september 2023.

Rejsen både ud og hjem til Berlin vil følge nogle helt anderledes ruter, end man ellers lige vil benytte. På turen ud går ruten via Lübeck, hvor der er besøg i udstillingen om Willy Brandt og dermed fokus på en af de vigtigste Berlinere i nyere tid via hans fødeby Lübeck, og på vej hjem går turen over byer som Perleberg og Brandenburg ved Havel-floden og der bliver mulighed for også at se steder lidt udenfor Potsdam som Caputh og Kloster Lehnin.

I selve Berlin skal der naturligvis laves en byrundtur både gående og kørende, hvor det ikke er stederne, der adskiller sig, men hvor Anders selvfølgelig får lejlighed til at øse af sin generelle viden. Udflugten ud af byen går til Polen – eller rettere sagt til mindesmærket og museet for slaget ved Seelower Højene og derefter til den i anden verdenskrig ødelagte fæstningsby Køstrin, der ligger, hvor Warthe og Oder løber sammen, og som i dag er ruiner. I det gamle tyske område af Polen kører vi via Frankfurt an der Oder tilbage. Endelig vil der også være besøg i den tidligere flygtningelejr Marienfelde, hvor den særlige historie fortælles om at være flygtning i sit eget “tabte” land i form af de mange tyskere, der flygtede fra øst mod vest i og omkring Berlinmurens opførelse.

Turen koster 5.299,- DKR og foregår i dagene 4.-8.september 2023. I kan se nærmere på turen på linket Berlin – som du aldrig har set byen før – Historiskerejser.dk

 

 

Skriv et svar