Julemarkederne i Berlin

En gang for nogle år siden, hvor jeg var i Berlin i slutningen af november – faktisk den sidste weekend i november – oplevede jeg et julemarked for første gang. Jeg boede i Charlottenburg, nærmere betegnet kvarteret omkring Gedächtniskirche.

Jeg var ankommet sidst på eftermiddagen, hvor det var begyndt at blive mørkt og fik ikke orienteret mig så meget i kvarteret, jeg tænkte kun på at komme frem til min lejlighed i Rankestrasse. Næste morgen, da jeg gik op S-bahnhof Zoologischer Garten for at tage ind til Mitte, var hele pladsen omkring Gedächtniskirche forvandlet til et stort flot Julemarked. Det var ligesom et trylleri. De havde åbenbart gået og arbejdet hele aftenen.

JulemarkedJulemarkedet ved Gedächtniskirche er et af de største julemarkeder i Berlin, og for mig er det julemarkedet i Berlin. Det er rigtig hyggeligt og folkeligt. Boder med mad, duft af grønkål, masser af boder med Glühwein (mit Schuss), honninghjerter og juleknas, små boder med kunsthåndværk, karruseller og julemusik.

Men der er som sagt en del andre julemarkeder i Berlin og et besøg i Berlin ved juletid kan ikke gøres uden at opleve mindst et af dem. I kan læse om alle markederne og se åbningstiderne på berlin.de’s side om julemarkeder. På samme side kan I læse om alt andet interessant, som foregår i Berlin omkring juletid, bl.a. lidt om butikkerne, hvor man kan juleshoppe.

Kig også under banneret i højre sidepanel og se Happydays’ tilbud i juletiden. Husk at I får rabat, hvis I klikker ind her fra berlin-nyt.

Skriv gerne en kommentar