Marathon for 40. gang i Berlin

På søndag den 29. september vrimler det med løbere i Berlin – og det er ikke de røde løbere, vi taler om denne gang. De bliver jo ellers også ofte luftet i byen. Nej det er marathonløbere, der præger bybilledet. Og der vil være i omegnen af 40.000 af slagsen som står klar til start kl. 8:45. Og jeg hører netop nu i Berliner Rundfunk, at vejret i weekenden skulle blive “traumhaft”, hvor dejligt for løberne og tilskuerne!

BMW-Berlin-Marathon er et af de allerstørste løbsarrangementer inden for den sportsgren, hvor nogle af verdens sejeste sports udøvere er i aktion. Det er målrettede mennesker, der skal vide ganske nøje, hvad de har med at gøre og planlægge ikke bare deres sportsaktivitet, men hele deres liv for at få sådan et løb til at lykkes. Der skal både en god fysisk form og en god portion viljestyrke til oven i købet.

Marathonet i Berlin er populært blandt løberne, dels fordi byen bare er en flot kulisse at løbe i og der altid er smækfyldt med tilskuere langs ruten, og dels fordi det er professionelt arrangeret. Der er ikke noget der halter nogen steder…

I år er der dog et par ting man skal være opmærksom på i forhold til tidligere: Man skal selv hente sit startudstyr (det kan ikke ske via fuldmagt) og man skal vise ID for af få det – det vil sige, hav passet med.  Hver løbsdeltager får udleveret et armbånd, som ikke må tages af, før man er i mål. Man kan læse mere om de nye startbetingelser på hjemmesiden for BMW-Berlin-Marathon.

Foto: Kirsten Andersen
Foto: Kirsten Andersen

Efter løbet skal der strækkes ud, og man bruger, hvad der er i nærheden. Der blev her spøgt lidt med, om lygtepælen blev stående.

Herfra skal lyde pøj-pøj til alle løbere på søndag. Jeg vil følge løbet på ARD – det sendes direkte på søndag fra kl. 8:20 -11:30. Euro Sport sender også løbet direkte – så her kan I også følge det.

Hvis I lige vil orientere jer om strækningen inden I enten skal ud at stå som tilskuer og hepper eller se det i TV, så kan I finde et kort på dette link.

Skriv et svar