Historien om Rotes Rathaus

Fik I set udsendelsen fra Rbb om Rotes Rathaus?

Hvis ikke, så vil jeg varmt anbefale at se den. Det er en meget interessant fortælling om rådhusets historie og funktion gennem tiden fra det blev bygget i 1870 og til det efter genforeningen atter blev hjemsted for Berlins bystyre.

Undervejs har vi fået noget at vide om Berlins historie som hovedstad fra 1. verdenskrig, hvorefter kejseren steg ned af tronen i, de politiske uroligheder som fulgte, etableringen som storby i oktober 1920, Berlin som metropol i 1920’erne, nazisterne og bombningerne af byen hvor rådhuset bliver lagt i ruiner, delingen i Øst- og Vestberlin, blokaden, genopbygning af rådhuset i 1951, muren, murens fald, og endelig genforeningen og da Berlin er tilbage som hovedstad. Der er masser af gode billeder, og man sidder tilbage med en god forståelse af byens historie.

Er du tysklærer og planlægger tur med klassen til Berlin (når Corona engang er ovre), så er denne udsendelse strålende at bruge som forberedelse. De ældre elever kan kigge med og lære af det, men er de ikke så gamle, kan du som lærer forberede dig godt med denne samlede gennemgang af byens historie.

Link til udsendelsen her.

Skriv gerne en kommentar