Har man sagt A, må man også sige B

Eller nej, det må man ikke. Der var Bertolt Brecht der sagde: Wer A sagt, muss nicht B sagen – er kann auch erkennen, dass A falsch war. Den gode B.B. var klog.

I dagens tekst siger vi både A E og G. Det seneste nyhedsbrev fra Buchstabenmuseum fortæller nemlig om et interessant foredrag på lørdag den 28. januar kl. 14. Det handler om firmaet AEG, som har holdt fast ved det samme logo bestående af de tre bogstaver i mere end 100 år. Det var arkitekten Peter Behrens (1868-1940) som designede det. Et af hans kendteste bygningsværker er AEGs fabriksbygning i Berlin (1909).  Allerede fra 1907 blev han kunstnerisk rådgiver for firmaet AEG, og i flere år frem var han med til at præge firmaets corporate design inden for alle områder, lige fra grafiske udgivelser til produkter og bygninger. AEG var dermed et af de første firmaer der indførte dette fænomen.

Alt dette vil Buchstabenmuseums medarbejder og kunsthistoriestuderende Alexandra B. Cooper fortælle om på sit foredrag på lørdag. Og i museet kan man selvfølgelig se de velkendte røde A, E og G på nærmeste hold. Nyhedsbrevet har et dejligt billede af en trailer med et stort rødt A, som ligger ned. Det kan I heldigvis også se på museets hjemmeside http://buchstabenmuseum.de/

Jens gjorde mig opmærksom på, at Berliner Morgenpost lige nu har en fotoserie med titelen “Ich bin ein Berliner”, hvor forskellige mennesker fra berlin fortæller om deres arbejde, heriblandt  ejeren af Buchstabenmuseum Barbara Dechant, der fortæller om museet og nogle af logoerne fra dets samling. I kan se det Morgenposts hjemmeside.

Skriv et svar