Lange Nacht der Museen

To gange om året afholdes Lange Nacht der Museen i Berlin. Og i aften, den 28. januar, er årets første, hvor de fleste af museerne og flere andre kulturinstitutioner i Berlin holder dørene åbne til kl.2 i nat.

Som jeg nævnte for et par dage siden er Friedrich der Grosse temaet for den lange nat. Men der er også andre interessante ting at gå efter. F.eks. vises hverdagen i DDR-tidens Berlin på den relativt nye udstillingsbygning i “Tränenpalast” (ved S-Bahnhof Friedrichstr.)

Eller der er rundvisning i Kennedy Museet, hvor der fortælles om John F.’s besøg i Berlin to år efter, at muren blev rejst. Man kan også besøge Humboldt Box på slotspladsen og få noget at vide om, hvordan det går med det nye slot, og hvad det skal indeholde.

Og så kan jeg se, at Café Sibylle på Karl-Marx-Allée nu er kommet med på museernes lange nat. Det er et sted, jeg kan anbefale at besøge. Det er et hyggeligt sted at sidde og få en frokost eller en kop kaffe – og så har de en lille udstilling om Karl-Marx-Allées historie. Virkelig værd at se. Hvis man er computerspil-interesseret kan man, når man nu er på Karl-Marx-Allée, kigge indenfor på Computerspielmuseum.

Ja, jeg kunne blive ved med at remse op, men det vil jeg ikke. I stedet for vil jeg give jer linket til hjemmesiden for Lange Nacht der Museen, så kan I selv kigge programmet igennem. Der en en engelsk tekst under den tyske, for dem der har brug for det.

Udgangsstedet for shuttlebusserne er i år Kulturforum ved Potsdamer Platz. Billetterne (15€) kan købes på turist-info stederne og i automaterne, hvor man køber billetter til den offentlige trafik. Billetterne gælder i trafikken fra. kl. 15-kl. 05.

Se berlin.de’s oversigtsside for Lange Nacht der Museen

Se programmet på hjemmesiden for Lange Nacht der Museen, hvor man også kan downloade en App til smartphones.

Skriv et svar