Halvanden time i Berlin

Har du halvanden time til Berlin? Nej, det er nu ikke fordi jeg skal have noget solgt…

Men hvis du har halvanden time at bruge på et “besøg” i Berlin, så følg med på en tur med Sporvogn linie 10 i en film på Rbb’s Mediathek.

Når man går og længes efter Berlin, så kan det være en god trøst at tage med på sådan en tur. I næsten halvanden time kører vi med sporvognen fra Moabit til Warschauer Str. Der dvæles ved de mange historiske og interessante steder og mennesker, som vi passerer undervejs. Der er også en del historiske optagelser, bl.a. ser vi nogle sprængninger af store bygninger, når der skulle ryddes til nyt byggeri – et eksempel er Lehrter Bahnhof, hvor Hauptbahnhof nu står.

På turen ser vi fx hvad der sker på Hauptbahnhof om natten, vi kommer forbi loppemarked i Mauerpark, Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernaber Strasse, et bevaret danseetablissement, en klatrepark midt i byen, et lille lokalt øl-bryggeri, en butik med punk musik på vinylplader i Prenzlauer Berg, Velodrom. Vi besøger også en bager på Arnswalder Platz, der selv bager brødet og hvor man kan få den originale Ost-Schrippe, og hvor bageren fortæller om forskellen på den og vest-brødet.

Filmen er god underholdning til en hungrende Berlin-sjæl og man får også en masse nyt at vide og lyst til at udforske endnu mere.

Men kom! se selv! I kan se filmen her.

Skriv et svar