Foto: venligst leveret fra Jette Lyhne

Genforeningsdagen – lær mere om den!

På tirsdag den 3. oktober fejres Tag der Deutschen Einheit (Genforeningsdagen) for 33. gang. De officielle festligheder finder i år sted i Hamborg – se mere her. Men der er selvfølgelig også markeringer i Berlin.

Genforeningsdagen er en officiel fridag i Tyskland. De fleste voksne mennesker vil vide, hvad der menes med “Genforeningsdagen”. Det var da DDR og BRD blev til Bundesrepublik Deutschland. Det tidligere østtyskland  blev forenet med Vesttyskland. Selv om det er 33 år siden, er der stadig forskel på flere forhold i de to regioner. Det fortæller Landeszentrale für politische Bildung Baden-Würtemberg på deres hjemmeside. Og her er der meget mere at få at vide om baggrunden for genforeningen – kort og præcist, men også mulighed for virkelig at gå i dybden.

Landeszentrale für Politische Bildung er en politisk uafhængig organisation, som stiller materiale og information gratis til rådighed for uddannelse omkring politik og samfund. Det kan anbefales til tysklærere, som søger et projekt til eleverne f. eks. omkring situationen efter 2. verdenskrig, opdelingen af Tyskland, delingen af Berlin med muren, murens fald og genforeningen at tage materiale hjem herfra. Desuden findes Bundeszentrale für polistische Bildung, som har det samme til formål – blot på forbundsstatsniveau.

Se mere om genforeningsdagen på Landeszentrale für politische Bildung Baden-Würtembergs hjemmeside her.

Se også hjemmesiden for Bundeszentrale für politische Bildung her. Der er en masse gratis undervisningsmateriale at få i deres shop her.

Skriv et svar