Tøsetur til Berlin – allerførste gang

En af mine klassekammerater, Jette – helt fra vi gik i realen – spurgte mig lidt til råds, da hun skulle på tur med en lille rejsegruppe, der rejser to gange om året. I år gik turen til Berlin og for de flestes vedkommende var det allerførste gang, de skulle besøge byen.

Da de var kommet hjem, fik jeg også en tilbagemelding om deres oplevelser. De var selvfølgelig begejstrede for byen, og Jette fortæller:

“Vi tog en bustur med Hop On Hop Off og  valgte at købe billet til 2 døgn. Bussen kører to ruter en i det, der tidligere var Vestberlin og en i det tidligere Østberlin. Det var en stor oplevelse med de ture, og det var virkelig godt guidet med dansk tale i et headset. Det gav os virkelig en indsigt i byen. Vi tog turen i vest den ene dag og i øst den næste dag. Vi kunne stige ud, hvor vi ville og stige på igen, når vi havde set det vi ville – det var fx Potsdamer Platz og Panorama Punkt med udsigt over Berlin.

Der var gratis Curry Wurst inkluderet i prisen. På turen blev vi opmærksomme på steder, som vi gerne ville besøge og tjekke nærmere ud – vi var der kun i tre dag, så det var med at være effektive. Denne tur kan virkelig anbefales”.

Hvis I er blevet inspireret kan I læse mere om det og se priserne her. (red.)

Jette fortæller videre: “En anden stor oplevelse var besøg på det Jødiske Museum. Den zig-zag formede bygning er fantastisk , udstillingen meget flot og anderledes i små rum, hvor man kan høre om jødedommens historie i Tyskland. Fra en søjle (den står vi under på billedet) er der musik. Der er mange sanseindtryk med farver og lyde. Æstetisk meget flot.” Læs mere om det jødiske museum her. (red.)

“I løbet af de tre dage nåede vi også en sejltur. Den tog to timer og er også anbefalelsesværdig. Det er spændende at se byen fra en anden side”, slutter Jette.

Jeg har spurgt Jette, om hun så har lyst til at komme til Berlin igen, og hun svarer: helt sikkert.

Jette fortalte også, at de ikke brugte offentlig transport, men flere gange tog en taxa. Det kan nok også godt betale sig økonomisk, når man er en gruppe på fem personer. Men ellers skal man ikke holde sig tilbage for at bruge den offentlige transport, bus, S-tog og U-Bahn. Det går meget glat og effektivt. Se mere her på siden om offentlig trafik.

2 tanker om “Tøsetur til Berlin – allerførste gang”

  1. Hej Kirsten
    Endnu engang tak for dine gode tips som vi har benyttet os af mange gange når vi er i Berlin. Vi cykler rundt og få set en masse. Lige nu sidder vi på et hyggeligt vertshus i Zwingliger Strasse som hedder Mauerwerk og i morgen er det Offlside whisky bar pub som er julicher Strasse nr 4 har fået den anbefalet som et godt sted. Inden da har vi spist på Neni ved zoo med flot udsigt. Godt at vi cykler vi får set en masse. Vi har også planlagt en tur med den skønne sporvogns tur linie ude i skoven. Endnu engang tak for alle dine gode info om Berlin
    Mvh
    Edward Reinholdt

Skriv et svar