Friedrichswerdersche Kirche genåbnet

Hvælvingerne i Friedrichswerdersche Kirche, Berlin. Foto Arnold Paul, fra Wikipedia

Friedrichswerdersche Kirche genåbnet

I den kommende weekend, 18. og 19. januar kl. 10-16 kan man se den nyåbnede Friedrichswerdersche Kirche.

Kirken er tegnet af arkitekten Karl Friedrich Schinkel (1781-1841), som har stået for flere kendte bygningsværker i Berlin, bl.a. Neue Wache, Unter den Linden og Schauspielhaus på Gendarmenmarkt. I en lang periode blev kirken brugt som udstillingssted for Alte Nationalgalerie. Læs evt. mere om Schinkel på Wikipedia her.

Imidlertid måtte kriken lukke i 2012, da byggeriet af det nærtstående højhus forårsagede sætningsskader på kirken, og den blev for risikabel at opholde sig i, både for mennesker og kunst.

Nu er skaderne udbedret, og kirken kan igen tages i brug. Og i weekenden her får I altså muligheden for at nyde det smukke syn af en hel tom bygning. Denne mulighed ville jeg ikke lade gå fra mig, hvis jeg var i Berlin nu. Og jeg vil se den, når jeg kommer til Berlin igen.

Jeg læste om genåbningen i kirken i Tagesspiegel og tænkte, at jeg ville give den oplysning videre til mine læsere, som måske ikke lige har tid til at læse avis. Læs hele artiklen her.

Skriv et svar