Nyt fra Stadtmuseum Berlin

Nyt fra Stadtmuseum Berlin

Som de siger i gårsdagens indslag i Abendschau. Læg mærke til denne mand!

Manden hedder Paul Spiess, og han er direktør for Stadtmuseum Berlin og chefkurator for udstillingen i Humboldtforum. Det blev han i 2016 og det er en åremålsansættelse på 5 år. Da blev jeg mere opmærksom på museerne, som Stadtmuseum Berlin omfatter. Det var der nok også mange andre, der gjorde, for der blev meget mere aktivitet på museerne.

Jeg har med stor begejstring set flere udstillinger i Ephraim Palads og Märkisches Museum. Jeg har også besøgt, læst og skrevet om særudstillinger og arrangementer i Knoblauchhaus og Nikolaikirche, hvor der ligeledes har været mere aktivitet i den senere tid.

Det var helt tydeligt, at der skete en ændring i den måde, man bliver modtaget på som museumsgæst, da Spiess kom til roret. Der er en rigtig dejlig og positiv stemning blandt personalet, hvilket er rigtig behageligt at møde som besøgende. Man bliver mødt med smil, afslappet munterhed og meget stor service. Det hænger måske sammen med, at Paul Spiess har en strategi om en mere fleksibel ledelsesform, hvor han bl.a. ønsker at afskaffe hierarkiet.

Bygningerne er slidte, men det kan man abstrahere fra, når der er en god atmosfære, og udstillingerne er interessante. I øvrigt forstår man af de aktuelle presseindslag, at bygningerne står til at skulle renoveres. Samt at Marinehaus (link til Wikipedia) nu også kommer under Stadtmuseum. Denne bygning skal også renoveres og skal derefter – ifølge Spiess – blive til et publikumsinvolverende sted. Se indslag fra Abendschau om Marinehaus her.

Hør Paul Spiess fortælle om sine planer i Berliner Morgenposts interview her

Læs om Paul Spiess på Wikipedia her

Se også Stadtmuseum Berlins hjemmeside og læs om udstillinger og arrangementer her.

Skriv gerne en kommentar