DHMs digitale skattekiste

Med den mundrette forkortelse LeMO lancerer Deutsches Historisches Museum (DHM) sin online portal Lebendiges Museum Online – levende museum online.

En skattekiste af materialer og viden stilles gratis til rådighed døgnet rundt for alle, som er interesseret i den tyske historie. Det være sig privatpersoner unge og gamle og ikke mindst skoler, lærere og elever. Her er altså også et fantastisk tilbud til danske lærere, når der undervises i tysk og den tyske historie.

Projektet drives i samarbejde med Stiftung Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland og Bundesarchiv.

Portalen dækker lige nu det 19. og 20. århundrede, men det er meningen, at det skal udvides med tiden. Der er øjenvidneberetninger, videofilm, museumsgenstande, undervisningsmateriale og meget andet at søge i. Det er vanvittigt interessant og jeg opdager, at det er ved at stjæle for meget af min tid lige nu med risiko for at komme for sent på arbejde.

Med vanlig tysk nøjagtighed og specifikke talangivelser formuleres LeMOs bestand således: “5.500 Objektseiten mit erläuternden Texten, 100 Videos, 200 Audios, 900 Biografien sowie Jahreschroniken, Karten und Dokumente.”

Værsågod mine damer og herrer, lærere og lærerinder, tyskstuderende, skoleelever mv.! Slå jeg løs på LeMO! – følg linket her.

Skriv et svar