Berlinmuren foran Märkisches Museum

Märkisches Museum er museet for byen Berlins historie. Det tog mig nogle år at blive klar over, hvor interessant dette museum er. Museet er en del af Stadtmuseum Berlin, som har flere afdelinger rundt om i byen, det kan man læse mere om på museets hjemmeside.

For nylig fik jeg et nyhedsbrev fra Stadtmuseum Berlin, og det inspirerede mig til dagens indlæg.

Allerede inden man kommer indenfor på Märkisches Museum begynder udstillingerne og fortællingen om Berlins historie. Med flere originale stykker af Berlinmuren fortælles om den periode, hvor Tyskland var delt i DDR og Vesttyskland.

Murstykket med det afbildede „Königskopf“ (kongehoved) er malet af den tyske kunstner  Kiddy City i 1985 og var en del af en lang frise i Waldemarstraße. Stadtmuseum Berlin har fået murstykket som en gave af en borger. Et andet af murstykkerne viser, at muren ikke lukkede helt hermestisk af til vest, for det har en luge, som gjorde at grænsesoldaterne kunne komme til vestsiden.

Ved siden af murstykkerne er der en lyttestation, hvor historien om Berlinmuren bliver fortalt. Denne udstilling kan man også opleve, når museet har lukket. Læs om udstillingen på Märkisches Museums hjemmeside her.

Skriv et svar