Det perfekte øjeblik – med Max Raabe og Palastorchester

❤ Hvis I er i Berlin i dag, kunne dette være en rigtig god Valentinsgave-idé til kæresten/manden/konen.❤

Frem til den 3. marts spiller Max Raabe og Palastorchester i Admiralspalast i Berlin. Så det kunne også være en anden dag, hvis det ikke passer med i dag.

For jer, som kender Max Raabe og orkestret vil der nok ikke være nogen tvivl om, at I skal gå til denne koncert, hvis I kommer til Berlin. Det ville det i hvert fald ikke være for mig. Jeg faldt for deres stil, charme og professionalisme for mange år siden, da jeg tilfældigvis så en koncert med dem på den østriske TV-kanal 3Sat. 5 minutter, så var jeg solgt. Det var ikke sådan en TV-udsendelse, man falder i søvn til – og godt for det. For så ville jeg have oplevet det, som titlen på Palastorchesters nyeste album siger: Der Perfekte Moment wird’ heut’ verpennt. (Det perfekte øjeblik bliver sovet væk).

Max Raabe har selv skrevet sangene på det nye album – sammen med musikerne Annette Humpe, Christoph Israel, Peter Plate, Ulf Leo Sommer, Daniel Faust und Achim Hagemann. Palastorchesters repertoire er kendt for at være musik 1920’ere, hvor der blev skrevet mange gode revyviser og “schlagere” til scenerne i fx Berlin. Sangene er ofte – som Max Raabe har karakteriseret dem – små dramaer, som bliver fortalt i en ironisk og humoristisk tone og med en iørefaldende melodi. Denne stil findes også i Max Raabes egne kompositioner, men i en form, der passer til nutiden.

Jeg har oplevet Max Raabe og Palastorchester i Admiralspalast for nogle år siden og et par gange i Danmark. Jeg vil helst høre dem, når de spiller for et tysk publikum, for så taler Max tysk, når han præsenterer numrene. Og præsentationen af numrene er også en del af showet. Og så må jeg også påpege Max’s artikulation – hans flotte udtale af det tyske sprog, som han også er kendt for. De 12 orkestermusikere er alle top professionelle musikere, som mestrer flere instrumenter. Musikken serverer de med glimt i øjnene og højt humør, men alligevel med stram præcision.

Jeg kan aldrig få nok af det orkester, og jeg tror jeg har de fleste af deres udgivelser 🙂

Gå nu ind og hør koncerten! Admiralspalast ligge lige i nærheden af Friedrichstrasse station, så det kan ikke være nemmere at komme til. Admiralspalast er desuden en teater/koncertsal som stammer helt tilbage fra 1920’erne. Så det hele passer sammen og koncerten kan nemt risikere at blive jeres helt “Perfekte Moment” ❤

Læs mere om orkestret på palastorchester.de

Skriv gerne en kommentar