Tryllefløjten som marionet-opera

Ja! så tænkte jeg først, at det var som dukketeater. Nej! det er så med de rigtige sangere!

De bliver ført i snore gennem scenografien, samtidig med at de synger. Det må være udfordrende.

Mozarts opera tryllefløjten bliver traditionelt opført med Schinkels scenografi fra 1816. Jeg har ikke set den, men det ser fortryllende ud på billeder.

Musikken er det væsentligste i en opera – synes jeg. Men nu om dage bliver der altid gjort meget ud af scenografien. Nogle gange for meget.

Men jeg må også indrømme, at jeg har haft store operaoplevelser på grund af scenografien. Og sådan vil det nok også være her med nyopsætningen af operaen i den nyrestaurerede og genåbnede Staatsoper på Unter den Linden. Berlins gamle operahus. Tryllefløjten som Marionet-opera har premiere den 17. februar, og så spiller den fra 21. februar og frem.

Se mere om spilletider og billetter på Staatsopers hjemmeside her.

https://youtu.be/jKFR6212U3M

Skriv et svar