Botanik og Bach

Vores anden dag i Berlin foregik mest ude under åben himmel. Vejret var dejligt, så det ville vi udnytte.

Vi havde talt om Botanischer Garten. Min rejsekammerat, Majbrit, er have-entusiast, så det ville være oplagt at besøge en af Berlins attraktioner med smukke haver. På tidligere Berlin-ture har vi besøgt Gärten der Welt og Britzer Garten. Ingen af os har før set Botanischer Garten, så det var oplagt at tage derud.

Botanischer Garten ligger i Dahlem. Derfra hvor vi boede, skulle vi med to busser eller U-Bahn og bus for at kommer dertil. Normalt er der to indgange, men den ene, Unter den Eichen er lukket lige nu. Vi skulle derfor til indgangen ved Königin Louise Str. 6-8. Det kan måske synes lidt besværligt at skulle et godt stykke væk fra byens centrum, men på sådan en dag med godt vejr lønner det sig.

Det virkede lidt tamt lige da vi kom ind i haven, men Majbrit beroligede med, at det nok var lidt tidligt på sæsonen, vi var der. Det vist sig også, at de var igang med udplantninger i hele haven. Selvfølgelig var der også masser at se, da vi kom længere ind. Områder bygget op med planter og høje flotte træer fra hele verden. Helt specielt smukt og interessant var det at gå igennem væksthusene med gigantiske kaktusser, urskov og smukke farverige blomster, også fra hele verden. Sammen med haven ligger også Botanisches Museum. Se mere om Botanischer Garten og museum her

Det blev hen sidst på eftermiddagen, inden vi var tilbage på hotellet, hvor vi lige skulle hvile os lidt, inden vi skulle til koncert inde i Gedächtniskirche med The Berlin Orchestra. Det var en klassisk kammerkoncert med kendte stykker, som Vivaldis 4 årstider, Bachs Air, Mozarts Requiem og ikke mindst Bachs Toccata og fuga for fulde drøn på det store orgel i kirken. . Højdepunktet var da mezzosopranen Amber Fasquelle fra Deutsche Oper sang Ave Maria, så Schubert må have frydet sig i sin himmel. Vi nød det i hvert fald. Hun har en fantastisk stemme og kan få mig til at gå i Deutsche Oper, hvis hun er på rollelisten.

2 tanker om “Botanik og Bach”

  1. Hej Kirsten.
    Dejligt at læse dine Berlinbreve – og ‘gense’.
    Fortsat gode dage.
    Hilsner Elsebeth

Skriv gerne en kommentar