Slot og stjernehimmel

Hvor er det skønt at være i Berlin igen!

Vi begyndte dagen med at gå ind til Zoo, hvor vi købte et Berlin City Tour kort til 72 timer. Så kan vi køre med den offentlige transport uden at tænke mere over billet. Desuden er der rabat til nogle attraktioner og butikker. Kortet koster 29,90 euro.

Ved Gedächtniskirche blev vi shanghajet af en billetsælger, så i aften skal vi til koncert i Kirken. Det glæder vi os til.

Derefter tog vi bus 100 til Brandenburger Tor. Med mundbind. Det skal man stadig. Også nogle museer kræver mundbind. Vi spadserede fra Brandenburger Tor til Alexanderplatz, og undervejs dukkede vi ned i Ubahn station Museumsinsel, hvor de har gentaget Schinkels stjernehimmel fra hans kulisser til Tryllefløjten. Det er lige så flot, som jeg havde forestillet mig.

Så endelig kom vi til slottet, som er så stort og imponerende, som man næsten ikke kan begribe. Det fylder meget i bybilledet, men jeg synes det glider naturligt ind på den plads, som det oprindelig slot havde engang. Det var rigtig godt at få set det indvendigt også. Humboldt Forum hedder det jo nu, og det er fyldt med udstillinger, som vi dog ikke så i går.

Eftermiddagen brugte vi i Hackesche Höfe og kvarteret deromkring. Vi drak kaffe på Hackesche Markt og efter en tur omkring Potsdamer Platz tog vi Ubahnen tilbage på hotellet, hvor vi lige fik benene op, inden vi skulle ud og spise aftensmad.

2 tanker om “Slot og stjernehimmel”

  1. Husk, at man kan købe 9 euro billet til en hel måned, juni, juli eller august – købes på nettet hos DB – gælder i hele Tyskland.

Skriv gerne en kommentar