Dietrich og udsigt

Tredjedagen stod på museumsbesøg. Majbrit har aldrig set Filmmuseet i Berlin, så det synes jeg, hun skulle have at se. Det ville hun også gerne. Og jeg var glad for at gense det.

Den imponerende indgang med alle spejlingerne er lige flot at opleve hver gang synes jeg. Og mon ikke de udskifter billederne? Det tror jeg, de gør.

Højdepunktet her var deres udstilling om Marlene Dietrich. De har haft en afdeling om hende tidligere, men nu er det udvidet til en større særudstilling, og der er kommet spejleffekter i rummet med hendes kostumer.

Museet hedder retteligt Deutsche Kinamethek – Museum für Film und Fernsehen. Så det er som navnet beskriver en historisk gennemgang af tysk filmhistorie og fjernsynets historie. Hvis man giver sig tid, er der rigtig meget at fordybe sig i. Som noget nyt er der kommet to kæmpeskærme med oversigt over film fra henholdsvis Øst- og Vesttyskland fra 1948 og op til nu. Det giver et rigtig godt overblik. Se evt. mere om Filmmuseet her.

Efter Filmmuseet besøgte vi Panorama Punkt. Det er på 24 etage i Kolhoff Tower (det brune højhus) på Potsdamer Platz. Man stiger ind elevatoren med fører efter at have købt billet til 6 Euro. Før man når at tænke noget, er man oppe i 24. etages højde.

Vi gik i caféen med det samme, da vi var sultne. Der er ikke så stort et udvalg, denne dag faktisk kun en sandwich. de skulle have et arrangement om eftermiddagen, måske derfor. I caféen er der til gengæld en formidabel udsigt ud over byen.

Da vi havde spist og drukket vores øl, gik vi ud på udsigtsplatformen, der går næsten rundt om hele bygningen. Pludselig blev der et voldsomt tordenvejr og regnvejr. Det drev dog over igen, og vi fik set færdigt.

Læs evt. mere om Panoramapunkt her.

Dagen sluttede med aftensmad hos Garçon, en lille restaurant tæt ved hotellet, hvor vi nåede at blive kendte gæster i løbet af de få dage, vi har været her. Det er et hyggeligt sted med godt mad, og hvor man får lov til at sidde længe over et glas vin ….eller to efter maden.

Skriv gerne en kommentar