Bogstaverne på væggen

Buchstabenmuseum er et af de lidt anderledes museer i Berlin. Ikke en af de store, kendte attraktioner, men det er et af de steder, jeg synes det har været sjovt at følge. Museet har som sit formål at “redde” bogstaver og registrere og bevare skrifttyper. Det er hovedsageligt bogstaver fra facadeskilte, som “reddes”, dokumenteres, bevares og udstilles.

Siden museet åbnede i 2005, har det flyttet en del rundt, og nu ligger det i Holzmarktstr. 66, ikke så langt fra Alexanderplatz. Her har jeg ikke besøgt det, så der ligger en ny oplevelse og venter.

Museet har en samling, som kan studeres nærmere på museets hjemmeside. Og nu efter det er flyttet, har det også fået en fast udstilling. Men de arrangerer også skiftende særudstillinger. Den aktuelle særudstilling hedder On the Wall. Det er typograf Martina Flor og kalligraf Giuseppe Salerno viser eksempler på hver deres måde at arbejde med bogstaver på. Ikke kun bogstaver men også ord i forskellige former stiller de overfor hinanden og belyser på den måde ligheder og forskelle ved tegnede bogstaver og håndskrift – også kaledet “lettering” versus “kalligrafi”.

Hvis man besøger museet, kan man erhverve sig en mappe med et helt alfabet udformet af de to, eller enkelte blade med kun et bogstavpar.

Udstillingen On the Wall vises til 6. juli. Se mere på www.buchstabenmuseum.de

Skriv gerne en kommentar