Bog-festival i Nicolaiviertel

I den kommende weekend, den 28. og 29. juni bliver Nikolaiviertel forvandlet til et eldorado for bogelskere. Der afholdes nemlig den første Berliner Bücherfestival.

Der bliver først og fremmest oplæsning, og det bliver både af kendte personer og af enhver, som har lyst til at læse op af sin yndlingsbog. Oplæsningerne finder sted i Ephraim-Palais, i Nikolaikirche og omkring Nikolaikirchplatz, i de små butikker og caféer, som findes i Nikolaiviertel. Nogle af oplæserne vil være klædt ud som hovedpersonen i den bog, de læser op af. Der vil også være guidede literatur-ture og poetry slam. Et specielt program for børn byder på eventyr og oplæsning af børn for børn. Så hvis I er en dansk-tysk familie, er det da lige noget for jer.

Der er også et stort bogmarked på Nikolaikirchplatz, hvor forskellige forlag, antikvarboghandlere og boghandler præsenterer sine varer. Der vil også være en scene, hvor oplæserne interviewes m.v. Endelig vil kunsthåndværkere vise, hvordan man laver papir og bogens historie og fremtid vil blive levendegjort på en særlig afdeling af bogfestivalen.

I Nikolaiviertel findes i øvrigt også en butik med miniaturebøger – den eneste af sin slags i Europa. Jeg var derinde engang, fordi jeg selv har en mini-bog med digte af Heinrich Heine, som jeg ville have noget at vide om. Men indehaveren var ikke hjemme, det var mor, der passede butikken. Så det må vente til en anden gang. Men det var en spændende butik at besøge.

Hvis jeg var i Berlin her i weekenden, ville jeg gå en tur i Nikolaiviertel. Det er i sig selv et besøg værd – det er en utrolig hyggelig og flot lille bydel, hvor der i øvrigt ikke må køre biler. Så der er fredeligt at være – og der er masser af steder, hvor man kan få lidt at spise eller få sig en god øl. For uden mad og drikke osv. – heller ikke i bøgernes verden!

Lørdag den 28. juni er bogfestivalen åben fra kl. 12-20 og søndag den 29. juni fra kl. 10-18.

Læs selv mere om programmet på bogfestivalens hjemmeside

Skriv et svar