Besøg hele verden i Berlin

OK, hele verden er måske en overdrivelse. Men det fremmer jo som bekendt forståelsen. I hvert fald er det en hel række ambassader, kulturinstitutter og konsulater i Berlin, der i dag, den 28. juni åbner dørene for alle interesserede. De kalder det for All Nations Festival.

Man anskaffer sig et All Nations Festival pas. Det kan man få allerede nu i turistinfo-forretningerne og på selve dagen kan man få det i ambassaderne. Passet fungerer som guide og rejseplan og giver adgang til de åbne diplomathuse, hvor man kommer med bag kulisserne og får lidt mere at vide om de respektive lande. Som et minde om dagen får man et stempel i sit festival pas.

Det er 14. gang, at der afholdes sådan en åbent hus dag i diplomatiet, og hvert år har der været et motto, som dagen er bundet op på. Det er der også i år – nemlig “Pop”. Det skal ses i et bredt perspektiv – det gælder alt hvad der er populært og på mode i de enkelte lande. På hjemmesiden for All Nations Festival – link nedenfor – kan man se, at der er både mad, mode, musik, dans, kunst og arkitektur på programmet rundt omkring på ambassaderne.

Nogle af de ambassader, som deltager er Kinas, Malaysias, Indonesiens og Jamaicas. Men I kan se dem alle og programmer med klokkeslet på denne PDF.

Det er da en rigtig god idé på denne måde at lære andre landes kultur at kende. Og det kan man vel også gøre, selv om man kun er turist i Berlin.

Se også http://www.allnationsfestival.de/

Skriv et svar