Stor klassisk open air festival på Gendarmenmarkt

Så er det igen tid for den store klassiske open air festival på Gendarmenmarkt, nu for 23. gang. Det er en flot tradition, og igen i år er der en række koncerter med afvekslende program og forskellige velrenommerede orkestre og solister. Koncerterne begynder hver aften kl. 19.30.

I aften, 3. juli er der åbningskoncert – First Night. Programmet er Crossover musik med highlights inden for klassisk musik, film- og rockmusik. Aftenen slutter med fyrværkeri. Læs mere om programmet her.

I morgen aften 4. juli er overskriften Classic Ladies. Klassik, Show & Pop mit Charme und Frauen-Power. Denne aften er der kun kvindelige musikere og sangere på scenen, programmet er opera, operette, chanson, jazz og blues. Orkestret som ledsager damerne er Elbland Philharmonie Sachsen dirigeret af Generalmusikdirektor Christian Voß, så en enkelt mand er det da lykkedes at komme indenfor :). Læs mere om programmet og solisterne her.

5. juli kl. er overskriften Mozart – Haydn – Beethoven. Både med instrumentalmusik og sang vil der lyde toner fra f.eks. Figaros bryllup og Fidelio. Orkestret er Anhaltische Philharmonie Dessau under ledelse af Antony Hermus. Læs mere om programmet og solisterne her.

6. juli står musikken i Italiens tegn, og titlen på koncerten er Bella Italia. Ikke blot italiensk musik som siciliansk og neapolitansk folkemusik, men også musik fra andre lande, som besynger Italien, der i århundreder har inspireret komponister som Johan Strauss, Franz von Suppé og Tjajkovski. Orkestret er Jenaer Philharmonie. Læs mere om programmet og solisterne her.

7. juli er helliget bandet Unheilig. Bandets sanger, Der Graf, er på afskedsturné med titlen Alles hat seine Zeit (alt har sin tid). En af koncerterne finder sted denne aften på Open air festivalen på Gendarmenmarkt. Det loves i programomtalen, at bandet bringer publikums følelser ud på en rutschetur. Læs mere om programmet her.

8. juli har som overskrift SCHILLER meets CLASSIC. Symphonic Pop Orchestra. Schiller er her ikke digteren Schiller med klangkunstneren Christopher von Deylen, som blev så begejstret for Schillers digt Die Glocke, at han besluttede fremover at tage kunstnernavnet Schiller. Schiller – altså klangkunstneren – er en højt anerkendt kunstner i Tyskland og har spillet for forbundspræsidenten i Bellevue og har arbejdet sammen med store kunstnere indenfor klassisk- og popgenren. Denne aften spiller han sammen diverse kunstnere og Symphonic Pop Orchestra under ledelse af Frank Hollmann. Læs mere om programmet her.

http://www.classicopenair.de/de/programm

Skriv gerne en kommentar