Den kommende musiksæson er startet

Først undskyld til abonnenterne, at der vist er kommet en ekstra mail om udgivelsen i går.

Dernæst tak til Birgit Sørensen for dagens indlæg!

Af Birgit Sørensen

Dvs.: Programmerne for den kommende sæson ligger nu klar til afhentning. Såvel Philharmonien som Konzerthaus, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Deutsches Symphonieorchester Berlin og Staatsoper – samt en række mindre kor og orkestre – har lagt deres tykke og tunge programmer for 2014/15 frem til afhentning.

Når man er interesseret i klassisk musik, er det som at slippe et barn løs i en slikbutik ! Så mange muligheder for at møde toppen af klassisk musik er jo fantastisk. Men hvad der er lidt iøjnefaldende, når man går igennem de mange tilbud er, at Staatskapelle Berlins program, som fremgår af Staatsopers samlede lille bog, er det, der indeholder flest af de kendte navne. Der er Sol Gabetta, Gideon Kremer, Zubin Meta, Anna Netrebko, og Rolando Villazon – for bare at nævne nogle enkelte. Om det er Staaskapels leder Daniel Barenboims tiltrækning og deres ønske om at samarbejde med ham, der spiller ind, er ikke til at vide, men det kunne jo ske. I hvert fald er der mange muligheder for musikalske oplevelser i den kommende sæson.

Samtidig fortsætter debatten om yderligere forlængelse af ombygningen af Staatsoper. Operaen har forlænget sit lån af Schiller Theater og koncerterne finder derudover sted i Philharmonien, Konzerthaus og andre steder i byen. Men Barenboim har bekendtgjort, at han så snart det bliver muligt, vil åbne for koncerter med publikum i Staatsoper – også selvom den ikke er færdigrenoveret. En spændende udvikling at følge !

De nævnte programmer kan ses på nettet på www.staatsoper-berlin.de , www.berliner-philharmonie.de , www.dso-berlin.de , www.konzerthaus.de , www.rsb-online.de – men kan altså også findes i billetsalgene ved diverse koncertsteder.

Tilføjelse fra redaktøren: Deutsche Oper  og Komische Oper.

Komische Oper

Skriv gerne en kommentar