Staatsoper i Schillertheater ….og på Unter den Linden

Staatsoper Unter den Linden stadig under restaurering. Foto: Kirsten Andersen
Staatsoper Unter den Linden stadig under restaurering. Foto: Kirsten Andersen

Som bekendt er Staatsoper på Unter den Linden ved at få en gevaldig ansigtsløftning. Det var for nylig fremme i pressen, at renoveringsarbejdet igen har mødt udfordringer og overraskelser, og de ansvarlige for restaureringen vil ikke sætte nogen slut dato på endnu. Heldigvis har Staatsoper et andet sted at spille forestillinger, nemlig Schiller Theater på Bismarckstrasse.

Indtil september gør Staatsoper en dyd ud af nødvendigheden og tilbyder rundvisninger på byggepladsen på Unter den Linden. Det kunne nok også være ret interessant at se operaen inden i, før den bliver helt færdig. Nogle steder må den være færdig, for der arrangeres også “byggepladskoncerter” på Unter den Linden. Se programmet for juli og august.

Det nye sæsonprogram for 2014/2015 er nu offentliggjort. Fra september kører det igen løs med fuld program: der er Wagner – Rihnguldet og Triston og Isolde, der er Traviata, Tryllefløjten og Barberen i Sevilla, for at nævne nogle af de kendte operaer. Men der er også en mere ukendt, nemlig Benjamin Brittens The Turn of the Schrew. Og så er der selvfølgelig koncerterne, hvoraf en del spilles i Philharmonie. Se Staatsopers sæsonprogram her.

Her på Schiller Theater spiller Staatsoper... skal vi sige indtil videre... Foto: Kirsten Andersn
Her på Schiller Theater spiller Staatsoper… skal vi sige indtil videre… Foto: Kirsten Andersn

Skriv et svar