Bøger om Berlin – nye på listen

I Menupunktet Berlinbøger finder I en liste over bøger om Berlin, som berlin-nyt kan anbefale. Bøgerne er udvalgt efter, hvad jeg personligt kender og kan anbefale. Selvfølgelig findes der et hav af andre bøger om Berlin, det siger sig selv.

Anders Bager fra Historiske Rejser har tippet mig om et par bøger, som han synes skulle på listen. Dem vil jeg selvfølgelig gerne skrive på.

Anders skriver:

Jeg har to rigtig store anbefalinger til bøger om Berlins historie:

Den engelsksprogede “Berlin” af David Clay Large. Det er den mest grundige og iøvrigt meget levende og detaljerige historiebog om Berlin. Men vi snakker i 800-900 siders kategorien. http://www.amazon.com/Berlin-David-Clay-Large/dp/046502632X (red.)

Den dansksprogede “Hovedstad Berlin 1871-2000, Magt, monumenter og erindring” af Karl Christian Lammers. Lammers er professor på KU, han skriver lidt kunstigt, men ufattelig detaljerigt og vidende  om sammenhængen  mellem arkitektur og historie. Til gengæld er den kun omkring 200 sider, og på den måde mere fordøjelig.” Denne bog er udsolgt fra forlaget. Kan måske købes brugt, ellers lån den på biblioteket (red.)

God læselyst!

Skriv et svar