Børnenes Berlin

I dag kommer der lidt for børn og børnefamilier. Efter at jeg nu er blevet farmor for anden gang, så er det jo blevet mere aktuelt også for mig at vide, hvor man fx kan se på legetøj i Berlin, hvis man skal købe en ting med hjem til de små. – Og det skal man jo nok.

Så da det seneste nyhedsbrev fra berlin.de indholdt et link til en liste over de bedste legetøjsforretninger i Berlin, synes jeg det ville være oplagt, at sende dette link videre. Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtigt har lagt mærke til, hvor der er legetøjsforretninger, men nu vil jeg da også benytte listen fremover. I finder listen her.

Linket til legetøjsforretningerne var faktisk et bonuslink i forbindelse med omtalen af Berlin Brettspiel Con, som finder sted 19.-21. juli. Der er en måneds tid til, men nu har I lige fået et hint. Det er et arrangement, hvor der bliver præsenteret nye brætspil og andre analoge spil, og hvor man kan deltage i turneringer og være med til at afprøve nyt spil. Se mere om det her.

Så er der også lige et link mere – nemlig til Eltern-Kind-Cafés, caféer hvor forældre med småbørn er velkomne. Se mere om caféerne her.

Tilbage til det med legetøjet. Det har jo ikke altid været sådan, at børneværelserne flød med legetøj og man bare kunne købe det i butikkerne. Nej, vi skal ikke helt tilbage til, hvor børnene legede med sten og pinde 😀 – men tilbage til min barndom i 1960’erne, hvor legetøjet ofte var hjemmelavet. En gang jeg var på ferie hos min farmor, lavede hun f.eks. denne bold til mig. En korkprop i midten, avispapir udenom, sejlgarn rundt og derefter garn omkring sejlgarn og hele vejen rundt om bolden i stribede farver. Det er ca 55 år siden, og bolden, den har jeg endnu og mindes altid min kære farmor, når jeg ser den.

 

Skriv et svar