Jeg kender ikke nogen, som ikke kan lide chokolade!

Der er et eller andet ved chokolade, der gør, at det bare er nydelse, trøst, opkvikkende og hvad vej jeg. Der er sikkert nogle forskere, der ved mere om, hvorfor det er sådan.

Men jeg ved heller ikke så farligt meget om chokolade. Jeg ved godt, at det kommer fra en plante og bliver forædlet og bearbejdet på en måde, inden det havner i mit køkkenskab, enten som kakao eller en plade chokolade.

I Berlin, på Gendarmenmarkt, ligger en af de fineste chokoladeforretninger. Rausch Schokoladenhaus, som er et 100 år gammelt familieforetagende. Måske er I gået forbi og har set, at det er der, man kan købe Berlins attraktioner i chokolade fx Brandenburger Tor.

Forretningen breder sig over 3 etager og på den ene kan man besøge Rausch Plantagenwelt og få en hel masse at vide om chokoladen. Fra den bliver dyrket i plantagen og til den bliver forædlet. Og selvfølgelig historien om, hvordan Rausch driver sin chokoladevirkskomhed.

Det er søndag i dag, men det er stadig muligt at besøge Rausch Plantagenwelt – de har åbent kl. 11.00-20.00. Selvfølgelig er der også en café og begge dele har samme åbningstid. Jeg har ikke selv besøgt stedet, men det kommer på til den næste Berlin-tur. Det kan man jo ikke gå glip af.

Se mere på Rausch’s hjemmeside her.

Skriv gerne en kommentar