Violinernes lange nat

Som et led i hyldest-festivalen for Yehudi Menuhin holder Konzerthaus i aften Long Night of Fiddle Music. 

Violinisten Daniel Hope, der så vidt jeg husker, er elev af Menuhin, er moderator på koncerten, og mon ikke også han selv giver et nummer. Daniel Hope er mest kendt som klassisk violinist, men det kan også være, at han bevæger sig indenfor andre genrer. Det var nemlig sådan, at Yehudi Menuhin også interesserede sig for og spillede musik fra andre genrer og kulturer. Han har indspillet plader med fx Ravi Shankar og Stephan Grappeli.

Derfor er det også en blandet buket af violinister, der spiller i Konzerthaus i aften. Lige fra det klassiske over ungarsk folkemusik, jazz og bluegrass til traditionel indisk musik.  De medvirkende violinister på koncerten er Gilles Apap, Roby Lakatos, Dr. L. Subramaniam, Mark & Maggie O’Connor, Didier Lockwood.

Der er stadig nogle billetter tilbage, så gå til billetkontoret i Konzerthaus og køb billet, hvis I er interesseret i en afvekslende aften med violinmusik. Læs mere om koncerten og violinisterne her.

Se en forrygende optagelse med Menuhin og Grappeli sammen med Oscar Peterson, Kenny Clarke & Nils Henning Ørsted Pedersen her.

Skriv gerne en kommentar