Fotoudstilling i NOCTI VAGUS

Berlin-nyt har fået en invitation til en helt speciel udstillingsåbning, som jeg er meget ærgerlig over ikke at kunne sige ja tak til. Invitationen kommer fra Dunkelrestaurant und Dunkelbühne NOCTI VAGUS, hvor der åbner en udstillingen Fotografien eines Blinden. 

Den blinde fotograf hedder Jörg Tretow. Hans usædvanlige fotoprojekt viser billeder fra en blind persons hverdag. Tretows fotografier viser, hvordan de øvrige sanser er med til at skabe et billede af hverdagen hos en blind person.

Selv om Jörg Tretow er totalt blind og har været det fra fødslen, har det altså været muligt for ham at tage billeder, som kan give os seende et indtryk af en blind persons hverdag. Det er da ret fantastisk, og jeg ville meget gerne have taget imod invitationen til denne udstillingsåbning og møde fotografen og kuratoren Antje Shulz, som har været med til at realisere projektet.

Udstillingen har også til formål at være med til at gøre opmærksom på og forbedre integrationen af handicappede mennesker i vores samfund. Som der står i pressemeddelelsen fra NOCTI VAGUS er det noget, vi allesammen kan være med til. Det er jo sådan, at hverdagens rutiner som en bustur, en lillebitte forhindring på fortovet eller den daglige indkøbstur for en blind eller svagtseende person kan byde på store udfordringer.

Når jeg gerne ville have været til udstillingsåbningen, er det også fordi jeg endnu ikke har besøgt NOCTI VAGUS restauranten. Det har bare ikke lige været på programmet for mig, men det har det for mange andre turister i Berlin. Det er et af de steder, som mange nævner, når snakken falder på Berlin, og stedet har også mange gæster. I restauranten modtages gæsterne af blinde eller svagtseende medarbejdere, som vejleder en i at spise i mørke. Jeg vil tro, at hvis man kender nogen som er blind eller svagtseende, vil det være en ekstra stor og nyttig oplevelse at besøge NOCTI VAGUS.

Under spisningen er der underholdning – alt sammen i mørke. Det kan være live musik eller teaterforestillinger. Her kan jeg også nævne, at NOCTI VAGUS også er åben Nytårsaften. Bare en god idé til en anderledes måde at fejre nytårsaften på.

Læs meget mere om NOCTI VAGUS her.

Tilbage til den aktuelle udstilling, som åbnes den 8. maj, hvor det kun er for inviterede. Herefter vises den til den 31. august i år.

Fotoet til indlægget viser Jörg Tretow i aktion som fotograf. Fotoet er stillet til rådighed af NOCTI VAGUS.

 

Skriv et svar