Indtil 31. juli viser Alte Nationalgalerie udstillingen Kopenhagener Malerschule 
Bilder und Studien aus der Nationalgalerie und der Sammlung Christoph Müller. En udstilling, der viser tydelige danske fodspor i lagkagen indenfor 1800-tallets kunst. Den kunne nok være relevant for en dansker i Berlin.

Alte Nationalgalerie er et af de statslige museer i Berlin og er stamhuset for den store fællessamling Nationalgalerie, som er spredt på flere museer i Berlin. I alte Nationalgalerie vises kunst fra det 19. århundrede. Andre steder, hvor man kan se værker fra Nationalgalerie-samlingen, er Neue Nationalgalerie (pt. lukket for renovering), Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart – Berlin, Museum Berggruen, Sammlung Scharf-Gerstenberg og Friedrichswerdersche Kirche (pt. lukket for renovering.

Den aktuelle udstilling i Alte Nationalgalerie viser malerier af malere, som siges at tilhøre Kopenhagener Malerschule. I første halvdel af 1800-tallet blev kunstakademiet i København anset for at være et af de mest moderne i Europa, og kunstnere fra andre lande søgt til København for at studere her. De modtog undervisning af den danske maler C. W. Eckersberg, som på den måde fik stor indflydelse på periodens malerkunst. Udstillingen med malere fra Københavnerskolen tæller navne som Caspar David Friedrich, Georg Friedrich Kersting, Johan Christian Clausen Dahl og Johan Th. Lundbye.

Der er rundvisning i udstillingen hver den 2. torsdag kl. 18, altså næste gang den 7. maj. Malerierne på udstillingen stammer dels fra samlingen Nationalgalerie og dels fra Christoph Müllers samling.

Læs mere om udstillingen her. Læs også om kunstsamleren Christoph Müller her.

Skriv gerne en kommentar