Vi elsker Berlin!

Det gør vi ja.

Overskriften er titlen på Sissel-Jo Gazans bog fra 2015. Undertitlen lyder: en personlig guide. Og det holder helt stik. Det er en særdeles personlig guide.

Jeg fik bogen af en kollega til min 60 års fødselsdag sidste år. Nu har jeg taget fat på at læse den. Det er skøn, underholdende og god oplysning – med et stort personligt touch. Derfor skal man selvfølgelig lige tage nogle af bemærkningerne med et gran salt.

Man er til gengæld ikke i tvivl, hvornår det er personlige holdninger, der kommer frem. For de kommer med sådan et eftertryk – og oftest i en munter tone – at det er helt tydeligt. Og jeg kan godt lide det. Der er jo også efterhånden skrevet så mange guider til Berlin, at der skal noget nyt til, for at der er grund til at læse det.

Sissel-Jo Gazan beskriver 9 af Berlins kvarterer og præsenterer 5 portrætter af personer, der ligesom forfatteren er tilflyttere i byen. Det er også med til at gøre bogen til en personlig guide til Berlin. Sissel-Jo Gazan er dansk og har boet i Berlin i mere end ti år. Læs evt. mere om forfatteren her.

Men vigtigt at sige er, at guiden altså ikke er mere personlig end at den er nyttig for alle at læse, som tager til Berlin. Selv om man har byen nogle gange, kan man få stor glæde af bogen. Man nikker genkendende til det foralte, nogle gange tænker man – øh det synes jeg nu ikke, og andre gange tænker man, nå! det har jeg da ikke lagt mærke til, det vil jeg huske næste gang osv.

Skal jeg koge min anmeldelse ned til et ord, bliver det inspirerende. Og så vil jeg fortsætte: absolut anbefalelsesværdig!

Skriv et svar