Ombygningsfest hos Dussmann

Jeg fik for nylig et nyhedsbrev fra Kulturkaufhaus Dussmann i Friedrichstrasse, som fortæller, at de nu er færdig med at bygge om og holder åbningsfest hele weekenden 24. og 25. februar.

Dussmann. Redaktøren hygger sig med Cecilia Bartoli. Foto: Selfie

Kulturkaufhaus Dussmann er nok Berlins førende forretning indenfor bøger, papirvarer, musik og film – endda også noder. Det er en forretning, man kan bruge en hel dag i. I den klassiske musikafdeling kan man sætte sig og lytte til musik – i pop og jazz afdelingen må man stå op ved lyttestationer à la musikforretninger fra fordums tider. Sådan har det i al fald været, jeg har jo ikke set forretningen siden ombygningen er blevet færdig. Jeg har brugt mange gode timer der …og mange penge 🙂

Tilbage til åbningsweekenden. Som sagt er der åbningsfest over to dage, og på 9 scener rundt i forretningen er der underholdning med musik, oplæsning, interviews og stand up. Se mere om programmet her.

Samtidig vil jeg gøre opmærksom på Dussmanns Kulturbühne. Hver måned er der et program med aktuelle gæster indenfor film, musik og bøger. Det kan være musikere, forfattere og instruktører, som kommer og bliver interviewet omkring nyudgivelser. Man kan så være heldig at få signeret en bog eller en CD. Programmet har været på pause under ombygningen og går igang igen efter den 14 marts. Jeg skal prøve at huske at tage det op, når det går igang. I kan se nogle eksempler på, hvad der har været på programmet i arkivet over arrangementerne på Kulturbühne her.

2 tanker om “Ombygningsfest hos Dussmann”

  1. Kære Torsten,
    Tak for kommentaren, som glæder mig meget. Ja, Berlin har sandelig meget at byde på. Også til skoleelever. Byen har både det historiske – også verdenshistorie – og det helt aktuelle og hype for de unge elever. Så det er et oplagt sted at tage hen med elever. Og så skal vi jo prøve at få det tyske sprog gjort mere populært, for en stor del af vores og hele centraleuropas kulturhistorie har jo udgangspunkt i det tysksprogede område og er derfor skrevet på tysk.
    Venlig hilsen Kirsten

  2. Hej Kirsten, tak for dine mange gode tips “med fingeren på Berlins puls”. Sehr schön! Jeg deler ofte dine henvisninger med tysklærerne i grundskolen – mange er interesserede i Berlin, og trods det økonomiske ræs mod bunden i kommunerne er der stadig skoler, der sender lejrskoleklasser til Berlin….

Skriv et svar