Verdensrummet i Berlin

Jeg må indrømme at jeg er blevet grebet af den store begivenhed, som finder sted i dag. Den første danske astronaut, Andreas Mogensen sendes ud i rummet. Lige nu sidder jeg og følger opsendelsen og der er 2 minutter til raketten går af.
Der for skal berlin-nyt i dag også handle om verdensrummet og menneskets fascination af det.

Og nu er raketten gået af og alt gik godt. Pyha…

Nu tilbage til Berlin. Der er flere planetarier i Berlin. Jeg har valgt at fortælle om  Wilhelm-Foerster-Sternwarte med Planetarium am Insulaner, som har navnet efter den tyske astronom Wilhelm Foerster. Planetariet har et flot og blandet program udover at det selvfølgelig er mulig at kigge i stjernekikkerten og betragte himmelrummet.

Der er ikke en fast åbningstid i planetariet, der er kun åbent i forbindelse arrangementer. Hvis man kigger på programmet, kan man til gengæld se, at det er ret ofte. I aften handler det om Albert Einsteins relativitetsteori, på fredag er er filmshow med Pink Floyd Dark side of the moon som inspiration og ledsagelse. Se mere om programmet her.

På hjemmesiden for planetariet kan I under fanen Service se beliggenhed og hvordan I kommer dertil med den offentlige trafik og selvfølgelig også i egen bil.

God tur ud i rummet både ril Andreas Mogensen og jer, der tager rejsen i planetariet.

 Her sendes Mogensen afsted. Foto fra TV 2

Skriv et svar