Velgørenhedskoncert foran Konzerthaus 17. september

På torsdag den 17. september kl. 13.30 spiller den unge amerikanske organist Cameron Carpenter en velgørenhedskoncert til fordel for flytninge i Berlin foran Konzerthaus på Gendarmenmarkt. Carpenter er amerikaner, men bor i Berlin. Han er ekstremt dygtig til at spille orgel og har sin helt egen facon på det, så det vil blive en kæmpeoplevelse for publikum. Han spiller på et specialbygget rejse-orgel, som han selv har været med til at konstruere med det formål, at han kan spille overalt, da hans erklærede mission er at forny orglet som musikinstrument.

Koncerten har til formål at spille penge ind til organisationen Moabit hilft! Berlin. Organisationen er privat og yder humanitær hjælp til flygtningecentret LAGeSo i Moabit – forkortelse for stedet for centret er indrettet,  Landesamt für Gesundheit und Soziales.

Ved sæsonåbningen i Konzerthaus sidste fredag holdt Konzerthausorchesters chefdirigent Iván Fischer en tale med en kraftig opfordring til den ungarske regering og alle vesteuropæiske lande om at lade de mange flygtninge gå fra banegården in Budapest og komme ind og lade sig registrere, hvor de ønsker det. Det var en stærk tale fra en dirigent, som i øvrigt selv er ungarer og Musikdirektor for Budapest Festival Orchestra. Fischers bedsteforældre blev dræbt under nazisternes holocaust, så den knyttede næve, der kommer til syne under talen og slår let i dirigentpodiet forstår man så udmærket. “Musik er humansisme og lad musikken gøre sit til at tage imod flygtningene”, siger Fischer. Og så byder han velkommen til de syrere, som er kommet til koncerten. Cameron Carpenter hørte Fischers opfordring og spiller altså nu på torsdag foran Konzerthaus. Se mere om koncerten på Konzerthaus’ hjemmeside og se Ivan Fischers opfordring her:

Skriv et svar