Nyt museum for moderne kunst i Berlin

I begyndelsen af september i år blev der udskrevet arkitektkonkurrence for et nyt museum for moderne kunst i Berlin. Planen er, at det nye museum skal stå færdigt i 2021. Det bliver rigtig spændende at følge dette projekt.

Den offentligt ejede moderne kunst i Berlin er samlet under Nationalgalerie. Der er flere udstillingssteder, hvor samlingen præsenteres: Neue Nationalgalerie på Kulturforum, som pt. er lukket for restaurering, Alte Nationalgalerie på Museumsinsel, Hamburger Bahnhof, Friedrichwerdersche Kirke, Museum Berggruen og Sammlung Scharf-Gerstenberg.

Det har imidlertid i mange år været klart, at der mangler udstillingsrum til den store samling af moderne kunst. Og nu er det også blevet bestemt, hvor det nye museum skal ligge. Det kommer til at ligge på pladsen mellem Neue Nationalgalerie, Kammermusiksaal og St.-Matthäus-Kirche. Se mere her.

Den konkurrence som nu er udskrevet, kan alle arkitekter deltage i, og den løber i seks måneder. I foråret 2016 skal der vælges 20 arkitekter ud til at gå videre og nogle flere arkitekter bliver indbudt til at være med. I slutningen af året 2016 skal feltet indsnævres til 6 arkitekter, hvoraf en jury skal vælge den arkitekt, som skal bygge ny museum.

Se mere om det nye museum på rbb’s hjemmeside.

Nogenlunde her på pladsen bag skulturen må det vel være, at det nye museum skal ligge. Billedet er taget sidste år på en mørk novemberdag.

St.-Matthäus-Kirche, Kammermusiksaal set fra Neue Nationalgalerie, november 2014. Foto: Kirsten Andersen
St.-Matthäus-Kirche, Kammermusiksaal set fra Neue Nationalgalerie, november 2014. Foto: Kirsten Andersen

Skriv et svar