Rummelsburg i Berlin-Lichtenberg

Rummelsburg – det lyder næsten som navnet på en forlystelsespark. Det er det dog langtfra. Det fulde navn er Informations- und Gedenkort Rummelsburg, og Rummelsburg var i flere forskellige perioder og på forskellige måder tugthus og fængsel.

I januar i år blev der åbnet en udendørs udstilling om Rummelsburg. Stedet består af flere bygninger, hvoraf nogle nu er indrettet som boliger.

Historien om Rummelsburg kan man læse på hjemmesiden for det udendørs museum. Kort fortalt strækker stedets historien sig tilbage til fra 18. århundredes tugthuse, over nazismens arbejdsanstalt for asociale individer til DDR’s fængsel for personer, som udviste asocial adfærd. En paragraf med en meget bred definition på asocial adfærd og som gjorde det muligt at straffe for dette med fængsel blev indført i DDR så sent som 1968.

Læs selv mere om Rummelsburg og besøg stedet og få hele historien på lokationen. Der findes nemlig en App, som guider besøgende rundt. På Appen er der mere udførlig information, f.eks. er fortæller mennesker, som har oplevet stedet i funktion som fængsel og der er en funktion som viser før- og nu billeder.

http://gedenkort-rummelsburg.de

https://itunes.apple.com/de/app/gedenkort-rummelsburg-1879/id754787898?mt=8

Skriv et svar