Neue Nationalgaleries samling i Tempelhof?

På Twitter så jeg lige, at Tagesspiegel havde et opslag, som fortalte om muligheden for, at Neue Nationalgaleries samling skal vises i Tempelhof, mens bygningen bliver restaureret.

Det skulle da undersøges nærmere. Så jeg opsøgte artiklen i Tagesspiegel, som var blevet tweetet.

Og den er god nok. Der undersøges for øjeblikket muligheder for, at Neue Nationalgaleries samling kan vises i en af hangarerne i den tidligere Tempelhof Lufthavn.

Der er dog mange krav, som skal opfyldes, for at kunst kan vises i hangaren. Sikkerhed, klima osv. Og at skaffe sådanne forhold i orden koster mange penge. Og selv når det er sket, vil det nok ikke være muligt at vise malerierne, mens bl.a. videoværker og skulpturer kan komme på tale. Men nu er den regerende borgmester Müller gået ind i sagen – han er nemlig også kultursenator. Det bliver spændende at se, hvordan den sag udvikler sig.

Man kan dog allerede nu se dele af Neue Nationalgaleries samling andre steder i Berlin, nemlig udstillingen Impressionismus / Expressionismus på Alte Nationalgalerie. Til november åbner en udstilling på Hamburger Bahnhof med værker fra Neue Nationalgalerie med titlen „Neue Galerie“, ligesom der er planer om en udstilling med værker fra Neue Nationalgaleries værker på Gropius-Bau. Skønt at værkerne fra den flotte samling ikke bare er væk i de 5 år renoveringen står på.

Læs artiklen i Tagesspiegel fra i går her.

Vue over landingsbanen og lufthavnsbygningen, 2009. Foto: Kirsten Andersen
Tempelhof. Vue over landingsbanen og lufthavnsbygningen, 2009. Foto: Kirsten Andersen

Skriv gerne en kommentar