Gaslygterne i Berlin

I går hørte jeg i Berliner Rundfunk, at gaslygterne i det udendørs Gaslygtemuseum i Tiergarten desværre bliver så meget udsat for vandalisme, at man nu nærmest har opgivet at holde lygterne vedlige. Det kræver ofte håndlavet arbejde, når f.eks. et stykke glas skal repareres.

Det er Teknisk Museum i Berlin, som står for gaslygtemuseet, og det overvejer nu at flytte lanternerne til et sted, hvor de står mere beskyttet, fortælles det i en artikel i Tagesspiegel, også i går. På grund af lygternes ringe forfatning bliver der desværre heller ikke mere arrangeret rundvisning ved gaslygterne i Tiergarten.

Der er imidlertid stadig et større antal (faktisk 36.000) gaslygter i funktion rundt omkring i Berlin. Det kan man læse mere om på http://www.gaslicht-kultur.de/ og gaslicht-kulturs Facebook side. Organisationen arrangerer bus- og cykelture rundt til nogle af stederne i byen, hvor der er gasbelysning. På Lange Nacht der Museen er der hver halve time mulighed for at komme med på rundvisning i en dobbeltdækker-bus. Se mere på de ovenstående links.

Læs evt. artiklen i Tagesspiegel.

Skriv et svar