Swingwalk over Ku’damm

Hvor ville jeg gerne være med til dette arrangement.

En tur på Ku’damm med rejsegrammofon og stop ved forskellige kabaret- og dansesteder, hvor det skete i 1920’erne. Hvor kunstnere som Josephine Baker, Rudolf Nelson og flere har optrådt. Originale lakplader med kunstnerne bliver lagt på rejsegrammofonen og Stehpan Wuthe, som står for turen, fortæller om stedet.

Arrangementet finder sted i forbindelse med udstillingen Tanz auf dem Vulkan, som kan ses fra den 4. september i Ephraim Palais. Titlen refererer selvfølgelig til det forlystelsesliv, som blev ført i Berlin i 1920’erne, hvor dagligdagen ellers bød på sult, fattigdom og politisk ustabilitet.

Netop i kvarteret omkring Gedächtniskirche boede og virkede mange af mellemkrigstidens kunstnere, hermed også de mange forfattere og komponister, som leverede til de mange kabaret’er. Og her blev født rigtig mange kabaret-viser, chansons, lieder eller Couplets, som det kaldes på tysk. Små viser, som på kort tid fortæller et lille drama. Et eksempel er Otto Reuters Der Überzieher. Jeg holder meget af den genre, man får ofte samtidig et lille historisk indblik i tiden, hvor visen blev til. En anden kendt vise fra tiden er Bei uns um die Gedächtniskirche rum, som er skrevet af en anden af de store Friedrich Hollaender, den kan jeg desværre ikke linke til på Youtube, men den kommer helt sikkert på Stephan Wuthes rejsegrammofon. Til gengæld kan jeg linke til Der Überzieher. Den findes i mange udgaver, men her linker jeg til en udgave med Max Raabe, som jo er kendt for at tage repertoiret fra 1920’erne op.

Arrangementet er den den 6. september, og man skal tilmelde sig, hvis man vil med på turen. Se mere og tilmeld her Swingwalk über den Ku’damm.

Se mere om udstillingen Tanz auf dem Vulkan.

Skriv et svar