Tur i Tiergarten

 

 

Tiergarten1_reduNår man siger eller skriver Tiergarten  i Berlin, kan man dermed mene flere ting. De fleste tænker på den store park, som ligger ved Reichstag og Siegessäule. På tysk benævnes parken “Grosser Tiergarten” for at skelne mellem parken og den bydel, som benævnes “Tiergarten”.

I mandags havde jeg bestemt, at jeg ville en tur ud i det gode vejr, så jeg gik en lille tur i Tiergarten – altså parken. Det er jo ikke til at tro, at man i så stor en by kan føle det som om, man er ude i en stor skov. Heldigvis er der god skiltning med jævne mellemrum, så man ikke farer vildt. En tur i Tiergarten kan med fordel forbindes med besøg i Siegesäule og/eller Carillon (klokketårnet) i Tiergarten.

Inde i Tiergarten ligger der flere spisesteder, bl.a.  Teehaus im Englischen Garten. Hvis man er sulten, eller trænger til at sidde lidt midt i naturen, midt i storbyen, så er den flotte engelske have et dejligt stille og fredeligt sted. Teehaus arrangerer også koncerter. Læs mere om Teehaus im Englischen Garten her http://teehaus-tiergarten.com/

Tiergarten2_reduI lejligheden, hvor jeg bor, hænger et billede fra Tiergarten anno 1945, og der er parken fuldstændig rippet for træer. De var blevet fældet og brugt til brænde under krigen. I tiden efter krigen, havde berlinerne køkkenhaver i Tiergarten.

Læs mere om Grosser Tiergartens historie på Wikipedia

Skriv gerne en kommentar