Tillykke Udo Lindenberg

IMG_2413Pop-Legende, Panikpräsident, Panikrocker, Nuschelrocker – kært barn mange navne. Den tyske sanger og sangskriver Udo Lindenberg fylder 70 år i dag.

Berlin-nyt ønsker hermed TILYKKE! Og det er der rigtig mange andre der gør. Har lige hørt Peter Maffay sige tillykke på radiokanalen WDR4, som har viet hele dagen til Udo Lindenberg-dag. “Udo er et menneske uden udløbsdato“, sagde han. Har man oplevet Udo Lindenberg, ved man, hvad han mener. På stationens hjemmeside kan man lytte til en række af kunstneres store hits gennem tiden.

Se mere om radiostationens fejring af Udo her og lyt til sangene her.

I Berliner Morgenpost kunne man i går læse en større artikel om Udo Lindenberg, skrevet af ingen ringere end Berlins Kulturstaatssekretär Tim Renner. Han fortæller om Udos op- og nedture, og om de store come-backs, der hele tiden også har været der. Lindenberg er iøvrigt hel aktuel med albummet Stärker als die Zeit. Læs artiklen i Berliner Morgenpost her.

Udo Lindenberg skriver god musik og der er altid fest på scenen til hans koncerter. Jeg oplevede ham ved Brandenburger Tor til 25 års jubilæet for murens fald. Et dejligt minde at gå rundt med. Noget af det, som jeg så godt kan lide ved Udo Lindenberg er, at han har sin helt egen stil og hans meget fantasifulde leg med sproget. Der er næsten ikke det ord, han ikke kan få til at blive til musik og sjove  slogan’er. Alles klar auf der Andrea Doria!Keine Panik auf der Titanic! osv.

Det skal også lige nævnes, at Udo Lindenbergs Musical Hinterm Horizont stadig spilles for fulde huse i Berlin og nu også skal til Hamborg. Jeg har ikke nået at se den endnu, men måske er det en af de få Musicals, som får mig til publikum.

Se endelig også Udo Lindenbergs egen hjemmeside her.

Skriv gerne en kommentar